Webbutveckling


 

- Rätt teknik för ditt projekt, från de största verktygen till skräddarsytt - 

Drupal, Wordpress, ReactJS, SASS, NodeJS, Magento, Ruby on Rails; har du hört det har vi förmodligen jobbat med det! Våra lösningar är allt som oftast baserade på öppen källkod. Vi jobbar för att ligga i framkant vad det gäller nya tekniker och arbetsmetoder för att kunna vara så effektiva som möjlig. Det gör också att vi måste vara noggranna och strategiska när vi väljer ut våra medarbetare så vi kan bredda oss. Vårt fokus ligger på att välja rätt teknik för ett projekt snarare än att vi ska styra projektet mot en teknik. 

Vi lägger mycket tid på att lära oss nya tekniker och återinvesterar i kompetensutveckling för att våra medarbetare skall vara sylvassa. Teamet har en bred kompetens inom en rad olika verktyg och tekniker vilket gör att vi på ett bra och genomtänkt sätt kan välja det som passar varje projekt bäst. 

Olika typer av lösningar

Ofta baserar vi projekt på ett CMS (Content management system) som Wordpress eller Drupal. Med dessa får man en väldigt bra grund att stå på och lämpar sig bra för webblösningar som har mycket innehåll, ex större företagswebbar, intranät mm. CMS'et anpassas och utökas med den funktionalitet som krävs för att er webbplats ska bli så bra som möjligt.

Vill du ha en e-handelslösning har vi expertis inom flera alternativ både för den stora butiken med höga krav på lagerhantering och helheten eller den lilla butiken som snabbt och enkelt vill kunna sälja. Det som utmärker en webbshop är ofta att den behöver kommunicera med andra system, för att till exempel hantera betalningar eller kanske lagerstatus. Då kan det vara bekvämt att använda någon av alla befintliga e-handelslösningar som finns, och där har vi erfarenhet av Magento, WooCommerce och Spree. Alla dessa system går att anpassa utifrån krav eller roliga idéer som projektet rymmer.


Något av det bästa vi vet är att få klura på anpassningar, eller roliga funktioner och få ert system att bli precis som så bra det kan bli. Det kan handla om att skapa websockets med NodeJS för att kunna kommunicera utan fördröjning, matematiska formler som hanterar data och presenterar i grafer, generera PDF'er som ser ut på något visst sätt, eller varför inte göra ett parallax för att webbplatsen ska få ett levande utséende.


När det är mycket funktionalitet eller ett system som inte är speciellt informations-drivet så är det bästa alternativet att skapa allt från grunden istället för att utgå från något av de stora CMS'en eller e-handelslösningarna. Då använder vi oss gärna av Ruby on Rails, NodeJS, eller något av ramverken i PHP. Fördelen med att göra något från grunden är att man får full kontroll på alla delar och att dessa blir specifikt anpassade för att göra just precis det man vill att de ska göra.

Projekt: Mapiteasy, Comhem, NTA, Fundcurve, MERI
 

Lansering och hosting


Vi hjälper er såklart med lansering. Där använder vi gärna versionshanteringsverktyget GIT för att snabbt och säkert lansera senaste versionen av det vi utvecklat. Det ställer lite krav på hosting, då de enklare webhotellen inte har möjlighet att använda GIT. Vi hostar inget själva men hjälper er såklart att hitta ett lämpligt hem för ert system. Det kan till exempel vara en VPS, som vi hjälper er att sätta upp, vilket är bra då man har full kontroll över vilken mjukvara som körs. Och det kanske bästa av allt, det är ofta billigare löpande kostnad än ett vanligt webhotell.
 

 
Dont be a code ninja and leave a mess. Be a code janitor and clean up.
— Anders