Design


- Design är att lösa problem

Design förknippas oftast med det visuella, men design ur ett större perspektiv är inte bara hur något ser ut. Det innefattar allt från vilket behov det tillfredsställer till hur det ser ut, fungerar och vilka känslor det framkallar. Vi använder oss av design som en del av problemlösningen i projekten och går så snart som möjligt över från snack och text till visuella lösningar, handritade skisser eller ända upp till verklighetstrogna prototyper.

Vi sätter stor vikt vid att designen ska vara användbar och intuitiv men även vacker att se på. Vi har mångårig erfarenhet av att skapa gränssnitt som bländar med både sin användbarhet och sin form.

josefa-ndiaz-312261-small.jpg

UX-design

Användarens behov och problem är alltid utgångspunkten i en framgångsrik användarupplevelse. Vi gräver djupt i all information vi kan få kring denna viktiga del av utmaningen för att sedan använda denna information i skapandet av lösningen. Vi har erfarenhet av att göra användarundersökningar och intervjuer för att kunna formge en produkt som verkligen tillfredsställer användaren.

Vi tar influenser från metoder som Design thinking, Design sprints, Hook model, viral loops mm. för att skapa en upplevelse som användaren gärna återvänder till och sprider till sina vänner.

På Noc gifter vi samman de analytiska delarna av UX med de skapande delarna och resultatet blir en genomtänkt, effektiv och attraktiv visuell lösning.


Interaktions-design

Användbarhet är av yttersta vikt för att ett gränssnitt ska uppnå sitt syfte. Det ska vara intuitivt och enkelt att förstå. Det ska vara snabbt och inte vara ivägen utan guida användaren fram till genomförd action.
Vi utgår från användarens väg genom gränssnittet och ser till att den blir så snabb och enkel som möjligt genom väl beprövade användbarhetsprinciper. Interaktionsdesign är ett av våra riktiga spetsområden och utöver all den mängd gränssnitt vi har designat har vi även utbildat inom området.


Grafisk design

Design har blivit en mycket viktig säljpunkt och en riktigt bra användarupplevelse förutsätter inte bara att produkten fungerar enkelt och intuitivt utan även att den är snygg att se på. Det är dessutom så att snygga produkter upplevs fungera bättre beroende på de positiva känslor som de framkallar. Känslor som går i linje med ditt varumärke och förstärker ditt budskap. Vi lägger alltid ner vår själ i att se till att den visuella upplevelsen blir en fröjd för dina användares ögon!

Utöver att designa läckra gränssnitt formger vi logotyper, designelement och hela grafiska profiler i en stor del av våra projekt. Är du redan nöjd med din logotyp och grafiska profil så är det också lugnt, vi är mycket vana vid att ta fram en grafisk stil som lirar med en befintlig  profil.


Illustration

Illustrationer kan ge ditt budskap en stil och karaktär som står ut i mängden. De kan berätta en story och framkalla känslor på ett sätt som få andra bilder kan. De kan också anpassas så att färger och stil matchar varumärket. Vi har gjort allt från hela serier och illustrationer för content till ikoner och designelement.


Animation

Nästa steg efter illustrationer blir såklart att se dem komma till liv i en animerad film. Korta 1-2 minuters animationer är mycket användbara för t.ex. produkt-demos, instruktionsfilmer eller om man vill berätta en skön story. Vi producerar animerade filmer och kan utöver själva animerandet hantera hela processen med manus, ljud etc.